CuriosITy

CURIOSITY 215 - Zahăr în orice, Ploșnițe, Revoluția AI, Se vând Electricele, Restaurant în Spațiu

Episode Summary

Bine te-am regăsit la o nouă ediție de Curiosity, emisiunea noastră preferată de știri din tehnologie, știință, spațiu, mașini ( în special electrice) și desigur Inteligență Artificială. Dacă acum un an vorbeam doar de Elon Musk, acum cred că e una din puținele ediții în care nici măcar nu îl menționăm, pe video cel puțin. Acum vorbim de Inteligența Artificială care se pare că își face loc în toate domeniile. Știai că 62% din dezvoltatorii de jocuri folosesc deja AI ca să creeze noile titluri? Programarea a devenit mult mai simplă în ultimul an, și nici nu mai e nevoie să o înveți pe de rost. Cineva s-a trezit că vrea să facă un restaurant cu o stea Michelin în spațiu, și va cere jumătate de milion de dolari pentru o masă la 30.000 de metri înălțime. Mașinile electrice se vând neașteptat de bine, chiar dacă mulți ne amenință cu Hidrogenul și cu alți combustibili alternativi. Între timp, o școală din București are o problemă gravă cu ploșnițele, și culmea, încă funcționează.

Episode Notes

Bine te-am regăsit la o nouă ediție de Curiosity, emisiunea noastră preferată de știri din tehnologie, știință, spațiu, mașini ( în special electrice) și desigur Inteligență Artificială. 

Dacă acum un an vorbeam doar de Elon Musk, acum cred că e una din puținele ediții în care nici măcar nu îl menționăm, pe video cel puțin. Acum vorbim de Inteligența Artificială care se pare că își face loc în toate domeniile. Știai că 62% din dezvoltatorii de jocuri folosesc deja AI ca să creeze noile titluri? Programarea a devenit mult mai simplă în ultimul an, și nici nu mai e nevoie să o înveți pe de rost. 

Cineva s-a trezit că vrea să facă un restaurant cu o stea Michelin în spațiu, și va cere jumătate de milion de dolari pentru o masă la 30.000 de metri înălțime. Mașinile electrice se vând neașteptat de bine, chiar dacă mulți ne amenință cu Hidrogenul și cu alți combustibili alternativi.

Între timp, o școală din București are o problemă gravă cu ploșnițele, și culmea, încă funcționează.